Er zijn verschillende methodes om een boom te verwijderen. Bijvoorbeeld onderaan afzagen.

Veelal maken we gebruik van lieren en wiggen om de boom te sturen. Als dit geen optie is, dan kunnen we de boom in delen afbreken en ‘slopen’. Dit kan klimmend of met een hoogwerker.

In tuinen is vaak beperkte ruimte, daardoor werken we met afvangtechnieken. Takken of complete bomen boven schuren of huizen vangen we dan met behulp van vanglijnen, katrollen en bolders in delen op.

 

 

Berkkappen

Hier ziet u hoe we een berk klimmend kappen terwijl er beperkte ruimte is. Met vanglijnen vangen we takken of zelfs delen van de stam op. Vervolgens kunnen we deze gecontroleerd laten zakken.

 

De werkplek laten we netjes achter

Hierboven ziet u hoe we twee naaldbomen gekapt hebben. De takken hebben we versnipperd met onze eigen versnipperaar en alles paste mooi in de aanhanger. Onze werkplekken zijn vaak in de buurt van erfgrenzen, wij zorgen ervoor dat alles netjes achter wordt gelaten.

1A5C9DD0472B11E384B024E6524A19E6 (1)

 

WP_20150504_08_10_58_Pro WP_20150504_09_11_45_Pro

 

 

 

 

 

Nadat een boom gekapt is blijft de stronk nog over. Ook deze kunnen we indien gewenst verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door de stronk uit te graven of weg te frezen. Wij kunnen u adviseren over de meest geschikte methode voor uw situatie en deze vervolgens aanbieden.