Snoeien is in elke situatie en voor elke boom weer anders.

Zo heeft snoeien altijd een bepaalde functie.
Denkt u maar aan de doorrijhoogte voor het verkeer, veiligheidssnoei of misschien wordt uw boom te groot voor uw tuin?
Door middel van klimtechnieken of met behulp van een hoogwerker zijn nagenoeg alle bomen te snoeien.

Door de juiste snoeitechnieken op de juiste bomen toe te passen zorgen we dat uw boom vitaal en gezond blijft.

Op de foto rechts hebben we een linde die gescheurd is met een storm ‘gekandelaberd’ snoeienen een kroonverankering aangebracht. Onder de stam zat een scheur, mocht deze verder scheuren zal de boom in het anker hangen en schade of letsel zal voorkomen worden.

Op onderstaande foto’s snoeien we klimmend, rechts een populier die te groot wordt en links een els boven zonnepanelen. De populier hebben we in zijn geheel ingenomen. Op deze manier behoudt hij zijn vorm en voorkomen we grote snoeiwonden. Links verwijderen we een erg lange tak boven zonnepanelen die nu meer licht vangen en geen gevaar lopen met een storm.

snoeien faay boomverzorging snoeien faay

Hieronder zijn twee knotlindes opnieuw geknot. Dergelijke  snoei-ingrepen dienen om de paar jaar herhaald te worden. Hier zijn alle takken versnipperd en op locatie achter gelaten zodat de klant deze in de tuin kan hergebruiken.

snoeien knotlindes faay boomverzorging

Hieronder ziet u onze werkzaamheden in Glimmen. Voor Staatsbosbeheer hebben we een beukenlaan gesnoeid langs de Rijksstraatweg. De doorrijhoogte en dood hout was het voornaamste probleem. Veiligheid staat voorop, daarom hebben we een actiewagen gebruikt samen met bebording langs de weg.

snoeien voor staatsbosbeheer